پژوهشگاه شاخص پژوه، هماهنگ باسیاستهای کلی برنامه ششم توسعه

سیاستها و ساختار پژوهشگاه شاخص پژوه در راستای سیاستهای کلی ابلاغی برنامه ششم توسعه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
چشمانداز، مأموریت و سند راهبردی پژوهشگاه شاخص پژوه و فعالیتهای رصدخانه علم و فناوری آن، باسیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم توسعه بهمنظور پیشتازی در عرصه علم و فناوری همپوشانی کامل دارد.
پژوهشگاه شاخص پژوه که همواره تلاش نموده است، منویات و دیدگاههای رهبر معظم انقلاب را نقشه راه خود قرار دهد، در راستای سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه، تلاش مینماید تا سهم مهمی در پیشتازی کشور در عرصه علم و فناوری داشته باشد. ساختار، چشمانداز، مأموریت و سند راهبردی پژوهشگاه شاخص پژوه و همچنین اقدامات و سیاستهای اتخاذشده از سوی این پژوهشگاه در سالهای اخیر نیز مؤید همپوشانی کامل آن باسیاستهای ابلاغی است.
حرکت در مسیر سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در امور علم، فناوری و نوآوری، هدف و غایت اصلی این پژوهشگاه است که سابقه آن را میتوان بهخوبی مشاهده کرد.
در این سند، به تشریح مطابقت فعالیتها، ساختار، اهداف و چشمانداز پژوهشگاه باسیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در امور علم، فناوری و نوآوری پرداخته میشود.
سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در امور علم، فناوری و نوآوری
سیاست کلی شماره ۷۴
دستیابی به رتبهی اول منطقه در علم و فناوری و تثبیت آن با اهتمام به تحقق سیاستهای کلی علم و فناوری.
در راستای اجرا و تحقق سیاستهای ابلاغی علم و فناوری مقام معظم رهبری، تمرکز بر انجام پژوهشهای تقاضامحور و کاربردی، تولید رفاه اجتماعی و ثروت از طریق پژوهش و ایجاد علم اقتدار آفرین و نافع ازجمله مهمترین فعالیتهایی است که این پژوهشگاه بهعنوان رویکرد اصلی همواره دنبال نموده است. تدوین سند راهبردی بهبود نشان دانشگاهی و تولید مشروعیت علمی بینالمللی در این پژوهشگاه نیز از دیگر اقدامات مهمی است که این پژوهشگاه در راستای دستیابی به جایگاه برتر در منطقه و جهان اسلام موردنظر داشته است. در این راستا میتوان به دریافت مدال طلای جشنواره اختراعات اروپا در سال 2015 اشاره کرد.
سیاست کلی شماره 75
اجرای سند تحول بنیادین آموزشوپرورش و تأکید بر دوران تحصیلی کودکی و نوجوانی.
پژوهشگاه شاخص پژوه باآنکه عموماً در سطوح تحصیلات تکمیلی – کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری- فعالیت مینماید، لیکن هیچگاه از اهمیت توسعه کیفی آموزش برای کودکان و نوجوانان غافل نبوده است و همواره تلاش نموده است تا ارتباطات خوبی با مدارس و نهادهای آموزشوپرورش برقرار نماید. تدوین کتابهای آموزشی برای کودکان و نوجوانان، برگزاری کارگاههای آموزشی کودکان و نوجوانان، طراحی نظام تشویقی با رویکرد پژوهش محور برای دانش آموزان، طرح حمایت از نخبگان نوجوان، تأسیس اولین مرکز نوآوری و پژوهش خردسالان و نوجوانان و برگزاری دورههای آموزشی مدیریت بحران و آشنایی با زلزله برای سنین 5 تا 7 سال ازجمله این اقدامات بوده است.
سیاست کلی شماره 76
افزایش سهم آموزشهای مهارتی در نظام آموزشی کشور.
آموزشهای مهارتی در نظام آموزشی کشور بسیار موردنظر، روسا، اساتید و نخبگان این پژوهشگاه بوده است که اقدامات مهمی نیز در این زمینه صورت دادهاند که میتوان به طراحی و راهاندازی دپارتمان مهارت در این پژوهشگاه اشاره کرد. پژوهشگاه شاخص پژوه، با حضور معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به انعقاد تفاهمنامه همکاری با بزرگترین مرکز مهارتآموزی کشور پرداخت و در این تفاهمنامه اقدامات لازم برای ایجاد دپارتمان مهارت در این پژوهشگاه را موردتوجه و اقدام قراردادند. همچنین تأسیس دفتر همکاریهای مشترک پژوهشگاه و سازمان فنی و حرفهای و ترسیم نقشه راه مهارتی کشور در پژوهشگاه شاخص پژوه بهعنوان ضروریات توسعه آموزش مهارتی، ازجمله مواردی است که این پژوهشگاه دنبال کرده است.
سیاست کلی شماره 77
توسعهی علوم پایه و تحقیقات بنیادی، نظریهپردازی و نوآوری در چارچوب سیاستهای کلی علم و فناوری و نقشهی جامع علمی کشور.
پژوهشگاه شاخص پژوه، مطالعه، تهيه و اجراي طرحهاي پژوهشي، بنيادي، كاربردي و توسعهاي در حوزههای مختلف مدیریت، جغرافیا، سلامت و عمران را از اهداف مهم خود در سال 2015 میلادی عنوان کرده بود که در این راستا، بخشهای پژوهشی آن با بهرهگیری از اساتید و نخبگان طراز اول کشور، پشتوانه این مهم میباشند. ایجاد پژوهشگاهی نوآور، پژوهش محور، كارآفرين و پيشرو در رشد و توسعه تحقيق و پژوهش در بخش خصوصي كشور از دیگر اهداف تعریفشده این پژوهشگاه میباشد.
سیاست کلی شماره 78
تنظیم رابطهی متقابل تحصیل با اشتغال و متناسبسازی سطوح و رشتههای تحصیلی با نقشهی جامع علمی کشور و نیازهای تولید و اشتغال.
پژوهشگاه شاخص پژوه همواره تعهد تأمین شغل برای دانشجویان خود داشته و نیازهای تولید و اشتغال را در مباحث آموزشی و پژوهشی مدنظر قرار داده است و توانسته بر همین مدار حرکت کند. تنظیم برنامههای آموزشی و توجه به رویکردهای اشتغالزایی در کشور، ارتباط مؤثر با صنعت و نیازسنجی آموزشی، حمایتهای مادی و معنوی از فارغالتحصیلان از مواردی بوده است که این پژوهشگاه بهمنظور متناسبسازی رشتههای تحصیلی خود با نقشهی جامع علمی کشور و نیازهای تولید و اشتغال انجام داده است.
سیاست کلی شماره 79
گسترش همکاری و تعامل فعال، سازنده و الهامبخش در حوزهی علم و فناوری با سایر کشورها و مراکز علمی و فنی معتبر منطقهای و جهانی بهویژه جهان اسلام و توسعهی تجارت و صادرات محصولات دانشبنیان.
ضرورت تعامل فعال، سازنده و الهامبخش در حوزه علم و فناوری با سیار کشورها و مراکز علمی و فنی معتبر منطقهای و جهانی، موضوعی بوده که پژوهشگاه شاخص پژوه از ابتدا دنبال میکرده است که بر همین اساس، تفاهمنامههای مهمی با دانشگاههای و مؤسسات علمی معتبر در سراسر جهان با اولویت جهان اسلام منعقد نموده است. تبادلات اساتید و دانشجویان، توسعه برنامهای علمی و آموزشی، برگزاری دورهها و کارگاههای مشترک آموزشی، همکاری در پروژههای پژوهشی ازجمله موارد موردتوافق در این تفاهمنامهها بوده است. عضویت در مراکز و نهادهای معتبر علمی و حضور فعال در همایشها و کنفرانسهای مهم بینالمللی از دیگر اقدامات این پژوهشگاه در راستای تعامل علمی با جهان بوده است. عضویت در کمیته ملی مرکز علمی پژوهشهای همگام برای کاهش سوانح طبیعی (IRDR)، عضويت پژوهشگاه و رصدخانه علم و فناوري شاخص پژوه در فدراسيون جهاني آیندهپژوهی، افزایش تعاملات فرهنگی، علمی و اجرایی با یونسکو و همچنین عقد تفاهمنامه مشترک با دانشگاههای UPM مالزی، موسسه آسیایی تکنولوژی و دانشگاه واترلو کانادا ازجمله این موارد بوده است.
سیاست کلی شماره 80
توسعه و ساماندهی نظام ملی نوآوری و حمایت از پژوهشهای مسألهمحور و تجاریسازی پژوهش و نوآوری و توسعهی نظام جامع تأمین مالی در جهت پاسخ به نیاز اقتصاد دانشبنیان.
پژوهشگاه شاخص پژوه بهعنوان اولین پژوهشگاه خصوصی کشور، همواره و به مناسبتهای مختلف بر ارزشآفرینی در علم تأکید کرده است و تاکنون نیز توانسته چندین ایده علمی را به تولید و تجاریسازی و خلق ثروت برساند. ایجاد پیشرانهای مؤثر بر علم و مشارکت در برنامههای علمی و شناسایی و جذب استعدادها، مشارکت عمومی و برقراری جریان اقتصادی پویا، بهمنظور تولید ثروت از علم اقتدار آفرین، از نقاط قوت و کلیدی پژوهشگاه شاخص پژوه بوده است. تأسیس مرکز خیرین پژوهش محور نیز از اقدامات مهم این پژوهشگاه در راستای حمایت از طرحهای پژوهشی و تجاریسازی آنها بوده است.
پژوهشگاه شاخص پژوه در سال 1393بهعنوان برترین پژوهشگاه خلاق و کارآفرین معرفی و از آن تقدیر شد. تأسیس اولین مرکز نوآوری خصوص کشور در این پژوهشگاه طی تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اتفاق نوینی بود که در عرصه علمی کشور از سوی این پژوهشگاه مطرح و دنبال شده است. افزایش قدرت ثروت آفرینی بنگاهها و سازمانهای کشور از طریق تقویت و توسعه نوآوریها، کمک به تقویت پایههای خلاقیت و تولید ایدههای نو در میان جوانان و دانشجویان و پژوهشگران، شناسایی نخبگان ایده پرداز، مستعد و خلاق جوان و حمایت از ایشان برای توسعه علمی و تحقیقاتی برای تولید ایده و فکر نو، شناسایی و حمایت از صاحبان ایدههای نو ارتباط آنها با صنعت، سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی برای تبدیل ایدههای نوین دانشی به محصولات فناورانه قابلعرضه در بازارهای داخلی و خارجی، تشویق و ترغیب نوآوران به کارآفرینیهای مستقل با جلب حمایت و تسهیلات نهادهای مالی و حمایتی از آنها و ارائه مشاورههای علمی و خدمات پشتیبانی و اداری لازم به مستعدان برای تقویت و توسعه نظام خلاقیت و نوآوری در کشور از اهداف مهم این مرکز است که در راستای آخرین بند سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم توسعه میباشد.
دانلود رایگان و کامل فایل